Sello kuuluu viulusoitinperheeseen viulun, alttoviulun ja kontrabasson lisäksi. Viulu tunetaan jo 1200 ja 1300-lukujen vaihteesta, mutta sello on hieman nuorempi soitin.Varhaisimmat sellot ovat 1400-luvulta. Nämä em. soittimet ovat jousisoittimia, joita soitetaan jousella tai näppäillen kitaran tavoin. Selloa soitetaan istuen, jolloin sello tuetaan lattiaan sellon pohjassa olevan piikin avulla.


Selloja, kuten muitakin jousisoittimia, on eri kokoisia soittajan koon mukaan. Soittamisen voi siis aloittaa jo alle kouluikäisenä, jolloin oppiminen tapahtuu lähinnä erilaisten leikkien avulla. Sellon saa halvimmillaan n.500€, mutta uusi, hyvätasoinen sellopaketti ( jousen ja kantopussin kanssa) maksaa n.1000€. Jousisoitinten arvo säilyy kuitenkin yleensä hyvin.


Sellon äänen sanotaan muistuttavan paljon ihmisen omaa ääntä. Sello taipuukin monenlaiseen musiikkiin: kauniista balladeista raskaampaan rokkiin. Matalaäänisenä soittimena sello on myös tärkeässä osassa täydentämässä orkestereiden ja kamarimusiikkiyhtyeiden sointia.  
e

Anttilankatu 8

03600 KARKKILA

Toimiston puh. (09) 225 9710,

koulusihteeri tavoitettavissa parhaiten aamupäivisin

S-posti: toimisto(at)kamuko.fi